După un atac de cord, tratamentul se concentrează pe prevenirea unui viitor atac de cord sau a oricăror complicații asociate, cum ar fi un accident vascular cerebral.
Ceea ce mănânci are un efect asupra modului în care corpul tău funcționează, inclusiv asupra inimii. Schimbarea obiceiurilor alimentare poate ajuta la reducerea riscului de a avea un alt atac de cord.
Iată o enumerare a alimentelor care pot ajuta și a celor care pot dăuna.
CITEȘTE ȘI: Simptomul neobișnuit care îți poate arăta că ai probleme cu inima
O dietă sănătoasă pentru inimă constă în:
Toate acestea au un conținut scăzut de grăsimi saturate și calorii goale. Ca regulă generală, asigură-te că farfuria este plină pe jumătate și conține o varietate de legume la fiecare masă, recomandă healthline.com.
Legumele și fructele conservate și congelate pot fi folosite în locul soiurilor proaspete, atâta timp cât acestea nu conțin sare și zahăr.
Peștele este unul dintre cele mai bune alimente pentru inima ta, dar trebuie să alegi tipurile potrivite. Peștele gras este considerat cel mai bun deoarece este încărcat cu acizi grași omega-3 care ajută la reducerea colesterolului și promovează sănătatea vasculară.
Urmărește-te să consumi cel puțin 2 porții de pește pe săptămână. Exemplele includ:
Când vine vorba de băuturi, cel mai bună este apa. Dacă nu îți place gustul apei plată, experimentează feliând o lămâie, castraveți sau fructe de pădure și adăugă-le în apă pentru o aromă complet naturală.
CITEȘTE ȘI: Ceaiul care scade nivelul stresului și are grijă de inima ta
Pentru o inimă fericită, limitează aportul de grăsimi saturate și evită complet grăsimile trans (care se găsesc în uleiurile hidrogenate).